Contacta

L'Ajuntament de Cervera, a través de la Regidoria d'Aquelarre, és l'òrgan responsable, impulsor i organitzador de la Festa.


AJUNTAMENT - aquelarre@aquelarre.cat

COMUNICACIÓ - comunicacio@aquelarre.cat

MÚSICA - musica@aquelarre.cat

FIRA DEL GRAN BOC - firagranboc@aquelarre.cat

AQUELARRET (infantil) - cultura@cmc-cervera.catLES ENTITATS QUE PARTICIPEN EN LA FESTA

(informació extreta de les web’s dels respectius grups)

BAND TOKADES

Les Band Tokades és un grup de percussió femení de Cervera (La Segarra) que va néixer l'any 2003.
Fins al dia d'avui han estat diverses les actuacions que han fet arreu de Catalunya, i Espanya.
N'hi ha hagut de molts tipus: cercaviles, Festes Majors, casaments, concerts, espectacles temàtics, etc...

Participen en la festa amb la cercavila i actes de l’espectacle. L’any 2002 i fins ara, s’han encarregat de dirigir i realitzar l’espectacle de divendres d’Aquelarre introduint la figura de la Cabrona i escenificant espectacles de percussió basats en tribus i cultures del món, sota ladirecció de Celi Garcia i composicions musicals de Xesco Grau i Robert Canela aquest últim en l’edició 2012).

BAND TOKADES
ELS BOMBOLLERS DE CERVERA

Els Bombollers de Cervera són un grup de percussió cerverí nascut l’any 1996 a l’empar del Pub La Bombolla. Participen en espectacles de carrer de caire molt divers, com poden ser cercaviles, rues, correfocs...
En els darrers anys han fet un grup de percussió amb nens, per tal de poder abastirse’n en un futur.

Aquest nombrós grup participa en la festa des de l’any 1996 realitzant la cercavila i intervencions en els espectacles.

ELS BOMBOLLERS DE CERVERA
DIABLES DE CERVERA "CARRANQUERS"

Els Carranquers, nascuts l'any 1994 a partir de la Comissió de Cultura i Esbarjo del Consell de la Joventut de Cervera, prenen el seu nom d'una de les campanes del magnífic campanar de la ciutat: la "Carranca".
Aquesta colla de diables es hereva directa de Confraria d'Animació la Matraca, ja que algun dels seus membres repeteix en la formació i fins i tot part s'ha recuperat part del material. Actualment, la colla està formada per uns 90 membres i compta amb les seccions: Bestiari, Colla Gran, Colla Infantil, Grallers, i Tabalers.-

La figura del Mascle Cabró va ser creada per "La Matraca" l’any 1984.
Els Carranquers participen, des de la seva creació, tots els dies de la festa realitzant els correfocs a la Plaça Major (divendres), Cal Racó (dissabte) i Universitat (diumenge). La colla infantil participa en la cercavila de l’Aquelarret.
També van dirigir l’espectacle l’any 2000 de mans de l’Evarist Farré, i l’any 2002 i 2003 sota la direcció de Xavier Martí.

DIABLES DE CERVERA
GEGANTERS DE CERVERA

El Grup de Geganters de Cervera es va formar per la cercavila de la Festa Major de 1981. Disposen de 3 parelles de gegants: Guillem i Almodis (1948), Nasa Tabaco i Roger de Fonollar (1991) i els Fantasmes de l'Aquelarre (1997). També tenen 2 gegantons: Joan Balaguer i Magdalena de Montclar (2007); 13 capgrossos i 2 cavallets.
Des de l'any 2008, acompanya als elements de la colla el grup de música propi format per gralles i tabals.

Els Geganters participen en la cercavila amb les ànimes o fantasmes i amb la "dama hermosa", dos gegants i un titella de fibra de vidre il·luminats des de dins. També són portadors de titelles gegants i andròmines d'alçada i intervenen en els espectacles.

GEGANTERS DE CERVERA
GREPP TEATRE

Grup de teatre amateur amb seu al Gran Teatre de la Passió de Cervera creat l'any 1991. Fa 20 anys que escenifiquen els Pastorets durant l'època de Nadal i també han realitzat vàries obres de teatre.

El grup va ser l'encarregat de dirigir i escenificar l'espectacle des del 1991 i fins l'any 1996, quan l'Aquelarre era només el dissabte a la nit. Va ser aquest grup de teatre qui va introduir l'orgia i escorreguda del Mascle Cabró l'any 1991. Va portar al direcció artística de la festa l'any 2008 de la mà de Josep Mª Comas i participen en la baixada de la cercavila.

GREPP TEATRE
SOUND DE SECÀ

Companyia de percussió, dedicada a la creació i realització de tot tipus d'espectacles de percussió, amb un gran potencial de ritmes brasilers, llatins i africans.
Grup creat l'any 2009 ha estat ja mereixedor de diversos premis de percussió en concursos a Catalunya.

Sound participa a la festa amb la baixada de la cercavila i en els espectacles des de l'any 2010. També intervenen en l'espectacle de percussió de divendres d'Aquelarre des de 2012.

SOUND DE SECÀ
CENTRE EXCURSIONISTA DE LA SEGARRA

És una entitat de Cervera constituïda l’any 1972 i recuperada l’any 1990 amb la refundació del Centre. Tots els promotors provenen d’altres entitats locals, però els uneix l’afició a la muntanya i l’arrelament a Cervera.
L’entitat té actualment 600 socis i edita semestralment un calendari d’activitats, on es poden trobar des de caminades, sortides d’alpinisme, esquí de muntanya, barranquisme, escalada, bicicleta de muntanya, coves…

La seva participació a l’Aquelarre ha estat de forma puntual en diverses edicions de la festa. Molts dels seus components hi participen regularment també a través d’altres entitats.

CENTRE EXCURSIONISTA DE LA SEGARRA
ALEA TEATRE

Companyia de Teatre nascuda del grup de teatre amateur de Cervera, Brot Escènic. Es caracteritza pels seus espectacles al carrer, cercaviles i animacions, així com per les diferents obres de teatre que representen de manera amateur i en circuits professionals.

Participa en la cercavila i en els espectacles de la festa dels últims anys. Ja amb Brot Escènic va escenificar 3 edicions de l’espectacle central de l’Aquelarre i un espectacle al carreró de les bruixes "Carrerpor" l’any 1998.
El director de la companyia, Albert Parra ha estat el director artístic dels anys 2009 a 2012. Anteriorment, també ho van ser Pep Oriol (Brot Escènic) els anys 1997 a 1999, Jordi Morales (Alea) l’any 2001 i 2005 i Xavi Hidalgo (Alea) l’any 2007.

ALEA TEATRE
FADUNITO

Fadunito és una companyia especialitzada en les arts de carrer per a tots els públics. Es va crear al Octubre del 2003 a mans d'en Ferran Orobitg Anglarill (Fadu) i Ivan Alcoba Piera (Nito).
Fadunito ha acurat sempre els arguments dels seus espectacles. Treballar el compartir, la dieta mediterrània, la família, l'apreci al món del circ i la cultura escolar són els motius dels espectacles que actualment estan en cartellera. El seu exitós espectacle itinerant "La Gran Família" i "Ceci 2.0") els ha portat a participar enfires i festivals d'arreu del planeta.

Fadunito, de la mà de Ferran Orobitg, va dirigir l'espectacle l'any 2006 i participa en la Cercavila i els espectacles.

FADUNITO


Aquelarre de Cervera 2018 - Web BC Disseny