L'AQUELARRE COMENÇA EL COMPTE ENRERA

05.08.2014
La reobertura de l'espai rock i l'augment del foc, les principals novetats d'aquesta 37a edició de la festa bruixa.

Més d'un centenar de cerverins van assistir ahir dimarts al vespre a la Roda de Premsa i presentació oficial de la Festa. La taula estava composada per Ramon Royes (alcalde de Cervera i regidor d'Aquelarre), Albert Parra (director artístic), Núria Turull (cap de colla dels diables Carranquers), Iban Orobitg (coordinador Musical), Montse Ortiz (sots-directora de la Fira del Gran Boc), Elisabet Cos (representant de l'espectacle de divendres).

Tots ells van exposar els diferents eixos que conformen la festa. Des dels espectacles que s'hi podran veure fins a les activitats de la Fira esotèrica, passant pel foc i la música. Totes les àrees de la festa han augmentat aspiracions i, en alguns casos, pressupost, sobretot pel que respecta a la sortida de la Universitat, on s'augmenta la presència de foc amb una colla de diables convidada i un drac, juntament amb els diables de Cervera, segons exposava Núria Turull, cap de colla dels diables Carranquers de Cervera. També a la Universitat, plaça recent estrenada es podrà veure un espectacle piro-visual, que serà l'arrencada de la nit. Mentrestant, Montse Ortiz, sots-directora de la Fira esotèrica, també explicava que aprofitarien al màxim la nova composició de la plaça per resituar les parades gastronòmiques de la fira, guanyant espai i interferint menys en la visió de la façana de l'emblemàtic edifici de Cervera.

La presentació va estar conduïda per Jaume Carbonell, ell va encarnar el personatge del diable Astarot, el qual custodia la Casa d'Estiu del Mascle Cabró fins a la seva arribada a Cervera. Aquest any l'Astarot va estar acompanyat de tres petits diables els quals van explicar què és l'Aquelarret. Ells van ser l'Èric Grau, la Martina Campanero i la Xènia Puig, qui, amb molt d'humor van renyar a l'Astarot per l'absència d'en Jaume Carbonell com a director del Centre Municipal de Cultura, organisme organitzador de l'Aquelarret. Amb aquest toc infantil i d'humor la presentació va prendre un caire més festiu i distès. L'anècdota de l'acte va ésser just quan acabaven l'actuació dels diables petits, i és que la llum a Cal Racó va marxar durant uns deu minuts. Mentre l'avaria se solucionava, tant l'Astarot com els petits diables van improvisar una petita escena gairebé a les fosques i sense microfonia. L'acte va prendre, encara més, un caire molt familiar i distès.

Per finalitzar l'acte, i gràcies a la col·laboració, per segon any, del Castell del Remei, tots els assistents varen poder celebrar l'entrada de l'Aquelarre amb una excel·lent copa de vi a la terrassa de Sant Domènec, lloc de pagament de la Casa d'Estiu del Mascle Cabró amb vistes a l'espectacle. Això sí, per veure'l caldrà esperar l'últim dissabte d'agost.
INSTAGRAM
FACEBOOK
"L'AQUELARRE DEL SEGLE XXI"

Aquelarre de Cervera 2018 - Web BC Disseny