L’AQUELARRE POSA LES BANYES ALS PROBLEMES QUOTIDIANS

04.08.2015
El cartell d'aquesta edició reivindica el caràcter irreverent i festiu de la festa.

Més d'un centenar de cerverins han assistit aquest vespre a la presentació oficial d'aquest 38è Aquelarre. La taula ha estat composada per Ramon Royes (alcalde de Cervera), Marc Llorens (regidor d'Aquelarre), Jaume Rossich (regidor de cultura), Josep M. Comas (coordinador artístic), Oscar Marsinyach (cap de colla dels diables Carranquers), Joan Albert Cuadrat (director de la Fira del Gran Boc), i Xavier Miret (dissenyador del cartell).

El cartell, segons el seu autor, vol reflectir el caràcter irreverent i festiu de l'Aquelarre, allunyat d'una concepció més fosca de la festa. Per construir el cartell s'ha utilitzat simbologia i elements presents a la festa, el món dels diables d'una banda i el gest amb les mans que invoca el mascle cabró per l'altra. Grepp Teatre assumeix la direcció de l'espectacle coincidint amb el 25è aniversari del grup amateur. Josep M Comas ha explicat alguns detalls de la posada en escena, com ara que hi haurà música en directe. També ha parlat de la participació de les entitats en la cercavila, i que aquest any s'hi suma la comparsa guanyadora del carnaval d'estiu de Cervera celebrat el passat 12 de juliol. Pel que fa al foc, aquest any continua amb molta presència en la sortida de la Universitat i des de la Fira del Gran Boc el nombre de paradistes se situa en una xifra que gairebé no fa possible assumir-ne més per l'espai de què es disposa.. Un espai, el de la Universitat, que acollirà un passatge del terror, una instal·lació que se situarà al pati esquerre de la Universitat, l'únic que quedava lliure. Passa el mateix amb l'Aquelarret infantil, explicat per Jaume Rossich, on hi participen més de dos-cents infants en la cercavila i un centenar en els tallers. Una part de la festa que ja és imprescindible, i on es teixeix nous actors, tabalers i diables per a futurs Aquelarres.

Per altra banda, l'alcalde Ramon Royes ha donat molta importància al significat que té la festa per Cervera i als esforços que el consistori destina per mantenir el nivell d'exigència que l'esdeveniment requereix i es mereix. També Marc Llorens, regidor d'Aquelarre, ha explicat amb detall serveis de la festa com la terrassa de pagament, el càmping, que cada any augmenta el nombre d'usuaris, així com ha explicat la part musical per cobrir l'absència d'última hora d'Iban Orobitg, coordinador musical de la Festa.

La presentació ha estat conduïda per Jaume Carbonell, encarnant el personatge del diable Astarot, el qual custodia la Casa d'Estiu del Mascle Cabró fins a la seva arribada a Cervera. Aquest any, per primer cop en molts anys, la taula ha estat composada només per homes, i aquest ha resultat un fil per reivindicar el paper de la dona en la festa. N'ha sortit una bruixa, la Magdalena, encarnada per Gemma Llort, qui ha explicat el paper de la buixa a Cervera i de passada, ha mantingut una discussió amb l'Astarot sobre temes inferno-amorosos. També hi ha col·laborat la jove actriu Ona Riu, qui ha acompanyat a l'Astarot com a bruixa cuidadora, ja que el personatge comença a tenir "una edat".

Des de fa 3 anys la presentació oficial inclou unes accions o esquetxos teatrals amb la col·laboració de l'escola de teatre La Caserna, per tal que l'acte sigui més pròxim i amè.

Per finalitzar l'acte, i gràcies a la col·laboració de Celler Comalats, tots els assistents ha pogut celebrar l'entrada de l'Aquelarre amb una excel•lent copa de vi a la terrassa de Sant Domènec, lloc de pagament de la Casa d'Estiu del Mascle Cabró amb vistes a l'espectacle. Això sí, per veure'l caldrà esperar l'últim dissabte d'agost.

FOTO: Moment de la presentació quan la bruixa Magdalena interromp l'acte
INSTAGRAM
FACEBOOK
"L'AQUELARRE DEL SEGLE XXI"

Aquelarre de Cervera 2018 - Web BC Disseny