EL REGIDOR DE L'AQUELARRE EXPOSA NOVETATS DE L'EDICIÓ D'ENGUANY

02.06.2016
L'Aquelarre de Cervera vol créixer mantenint la seva essència


La Paeria de Cervera està preparant un Acord de ciutat per a l'Aquelarre amb l'objectiu de protegir els elements tradicionals de la festa, i a la vegada està treballant en nous aspectes per potenciar el seu creixement i situar-la com una de les més importants de Catalunya.

Aquests reptes els ha plantejat el regidor d'Aquelarre, Marc Llorens, en una roda de premsa a la Paeria de Cervera, dijous 2 de juny, en què també ha presentat diverses novetats del XXXIX Aquelarre:

Trasllat de l'espectacle a la plaça Pius XII
A causa de les obres de remodelació del nucli antic, els tres actes de l'espectacle es traslladen de la plaça de Cal Racó a la plaça Pius XII.
També es modificaran els recorreguts de les tres cercaviles, que enguany no poden acabar a Cal Racó i finalitzaran a la plaça Pius XII. La primera cercavila, amb sortida de la Universitat després de l'Encesa a les 23 hores, es dirigirà cap a la plaça Santa Anna, on es bifurcarà en dos recorreguts. Els diables continuaran el recorregut pel carrer Major fins arribar a la plaça Major; mentre que els elements festius sense foc a l'arribar a la plaça Santa Anna giraran cap a la rambla Lluís Sanpere fins a la plaça Pius XII. Un element plantat al carrer Major indicarà el desviament de la cercavila.
La segona cercavila, un correfoc amb el Ball de Diables de Llorenç del Penedès, sortirà a la 1.15 hores de la plaça Major fins a Pius XII. El darrer correfoc, a les 3.30 hores, anirà de la Universitat a la plaça Pius XII.

L'espai de música electrònica també canvia per les obres al carrer Barbacana. Es traslladarà a l'aparcament de sota la muralla.

Es potencia el Divendres d'Aquelarre
Enguany es recupera l'espectacle del divendres amb el grup de percussió cerverí Band Tokades. Una altra novetat destacada és la Trobada de Bestiari Festiu de Catalunya, organitzada pels Diables de Cervera Carranquers, amb una cercavila a les 23 hores de la Universitat a la plaça Major.
Segons el regidor Marc Llorens, l'objectiu "és potenciar la festa del divendres perquè la gent vingui aquest dia i ja es quedi fins diumenge, així s'incrementa l'impacte econòmic a la ciutat".

Acord amb Enderrock
La Regidoria d'Aquelarre i el prestigiós Grup Enderrock, editor de revistes musicals en català, han arribat a un acord per promocionar l'Aquelarre 2016. La col·laboració consisteix en l'elaboració d'un Pla de comunicació i en publicitat a la revista i les xarxes socials.
El regidor d'Aquelarre, Marc Llorens, vol aconseguir que la "música sigui un pol d'atracció de la festa, i no només un simple complement".

Direcció artística
La Paeria de Cervera ha escollit el projecte encapçalat per Albert Parra (Alea Teatre).
L'espectacle estarà inspirat en diferents tipus de bruixa i la seva màgia, destacarà per la seva mobilitat, plasticitat, alçada i equip artístic. El director artístic, Albert Parra, s'envolta de professionals contrastats, en la seva majoria cerverins, entitats locals i actors d'Alea Teatre.
INSTAGRAM
FACEBOOK
"L'AQUELARRE DEL SEGLE XXI"

Aquelarre de Cervera 2018 - Web BC Disseny