LA GALERIA LA CERVERINA D'ART DEDICA UN GRAVAT A L'AQUELARRE, OBRA DE L'ARTISTA JAPONÈS JOSHY SISLAY

18.08.2016
En motiu del 39è Aquelarre de Cervera, la galeria del carrer Major La Cerverina d'Art, ha dedicat un gravat a la festa, amb l'objectiu de crear una obra gràfica que esdevingui un testimoni artístic de l'Aquelarre. El gravat és obra de l'artista japonès Yoshi Sislay, amic i conegut d'aquesta galeria de Cervera, on ja ha exposat la seva obra en anteriors ocasions. "Volíem que l'autor del gravat fos algú de fora, algú que tingués la capacitat de mirar des de fora, no volíem un autoretrat, ens agradava aquesta idea antropològica del que mira, del que observa", explica el responsable de La Cerverina d'Art, Iago Serrano.

Per a inspirar-se, l'artista japonès va visitar l'Aquelarre en l'edició de l'any passat, on va poder copsar en primera persona l'ambient de la festa. I és que les obres de Sislay tenen molt d'autobiogràfic, al transformar experiències vitals en la matèria primera de la seva obra.

A nivell formal, el gravat que Sislay ha creat per a l'ocasió reflexa, amb un dibuix molt detallista, el recorregut tradicional del cercavila d'Aquelarre, des de la plaça Universitat fins a la plaça Major. I ho fa, plasmant la idea del moviment, un moviment més vertical que horitzontal, típic de la mirada de l'art japonès. Un gravat que, sobretot, intenta explicar visualment el so de l'Aquelarre, com si el dibuix es pogués escoltar.

El gravat es presentarà el divendres 20 d'agost a les 19h a la galeria La Cerverina d'Art, en un acte que comptarà amb la presència del mateix autor, així com de l'impressor, Om Barbarà, del popular Taller 46. Durant l'acte de presentació, es rallarà la planxa que ha servit per imprimir els originals, en un acte simbòlic que testifica la unicitat d'aquesta obra gràfica i n'impedeix la reproducció posterior.

Gravat a preus populars
El gravat, de 40x80 cm i del quan se n'han imprès 50 còpies en positiu i 50 còpies en negatiu, es podrà adquirir a preus molt econòmics. Així, fins el dia de la presentació oficial, el gravat es pot adquirir per 135 euros cada còpia, o 250 les dues versions (positiu i negatiu). Després d'aquesta data, els preus seran de 150 euros una còpia i 275 euros les dues. Per a adquirir-lo, cal posar-se en contacte amb la galeria La Cerverina d'Art, a través del telèfon (973 530 612 o 678 718 312) o el correu electrònic (info@lacerverinadart.com).
INSTAGRAM
FACEBOOK
"L'AQUELARRE DEL SEGLE XXI"

Aquelarre de Cervera 2018 - Web BC Disseny