NIT DE SORPRESES EN EL 36è ESPECTACLE

15.10.2013
Els dies 30 i 31 d'agost i 1 de setembre, Cervera va viur la seva festa més popular i multitudinària, l'Aquelarre, i que enguany ha celebrat la 36a eidició. La festa va omplir de públic tots els racons del centre històric de la ciutat. Segons l'estudi encarregat per la Paeria, el total d'assistents ha estat de 22.798 persones, un 15% més que l'any 2012.

L'espectacle de l'Aquelarre, dirigit per Sílvia Pons i amb la participació d'un centenar d'actors i voluntaris de les entitats, va presentar importants sorpreses i novetats: la sortida de la Universitat va consistir en un espectacle piromusical al so de les completes de Cervera, a Cal Racó, es va poder veure un espectacle musical, basat en la feminitat i la bruixa, interpretat per actors i actrius amateurs de Cervera i acompanyats amb el directe de la Always Drinking Marchind Band. L'aparició i escorreguda del Mascle Cabró va deixar atònits al públic assistent, ja que el Gran Boc va ser interpretat per una dona, per primera vegada a l'Aquelarre. Va cloure l'espectacle amb l'Escorreguda del Mascle Cabró, que deixà pas al Foqueral, un espectacular correfoc de més de mitja hora, a càrrec dels més de 100 Diables de Cervera Carranquers, acompanyats en la resta de correfocs pel Ball de Diables de Valls.

Milers de persones van omplir la plaça de cal Racó per presenciar l'espectacle. Part d'aquest públic (300 persones) el va seguir des de la Casa d'Estiu del Mascle Cabró, situada a l'església i terrassa exterior de Sant Domènech.

Pel que fa a la part musical de la festa, la principal novetat d'aquesta edició va ser la caçó de l'Aquelarre, creada pel grup Kayo Malayo. Va ser un gran èxit a les xarxes socials i ha esdevingut un himne de la festa, com es va poder comprovar en la seva actuació en directe a Cal Racó. La resta d'actuacions musicals també van aplegar molt públic, com els concerts a la Plaça Pius XII amb Bongo Botrako com a cap de cartell, així com els centenars de persones seguidors de La Salseta del Poble Sec, a la Plaça Major.

Una altra de les novetats d'aquest Aquelarre, va ser la instal·lació d'un espai chill out, a la plaça del Fossar, amb un muntatge a base de música esotèrica i en directe i begudes naturals a càrrec de l'artista Kiku Mistu.

La Fira del www.leatherbags.biz Gran Boc va rebre multitud de visitats que, durant tot el cap de setmana, van participar en tallers i conferències, així com adquirint els productes de les diferents parades de productes naturals. Per altra banda, tant els tallers com la cercavila infantil "Aquelarret", any rere any, guanyen en participació i vinculació en la festa.

Per finalitzar, cal remarcar la manca d'incidents d'importància als carrers de la ciutat. Cervera ja es prepara pel 37è Aquelarre de Cervera, en l'últim dissabte d'agost.
INSTAGRAM
FACEBOOK
"L'AQUELARRE DEL SEGLE XXI"

Aquelarre de Cervera 2018 - Web BC Disseny