top of page
  • Writer's pictureAquelarre de Cervera

Cervera esdevindrà un infern aquest cap de setmana amb la 47a edició de l’Aquelarre

Carrers i places de Cervera estan a punt per celebrar una nova edició de l’Aquelarre que transformarà la capital de la Segarra en un autèntic infern aquest cap de setmana. La festa de Ponent del foc, les bruixes i l’esoterisme viurà el seu moment àlgid dissabte a la nit amb l’aparició del Mascle Cabró a Cal Racó, però durant tot el cap de setmana el fum, el foc, la màgia, la cultura popular, les entitats de Cervera i la pólvora seran protagonistes.

 

Més de 350 quilos de pólvora es cremaran durant el cap de setmana d’Aquelarre a través dels correfocs, l’encesa de la Universitat i l’espectacle central de Cal Racó que, un any més, compta amb la direcció artística d’Alea Teatre. El fil conductor de l’espectacle central de la 47a edició de l’Aquelarre, que mobilitzarà una vuitantena d’actors i figurants, girarà al voltant de la deessa Lilit i el seu camí des del cel i el paradís fins a l’infern fugint d’Adam i en què, finalment, es trobarà amb el Mascle Cabró. El tret de sortida a la nit més infernal serà dissabte a les 23.00 hores amb l’espectacular encesa a la Universitat i el correfoc amb el Ball de diables del Vendrell i totes les entitats cerverines fins a Cal Racó. Els correfocs de matinada (a les 01.15 i 03.30) des de la plaça Santa Anna fins a Cal Racó aniran a càrrec del Ball de diables de Vilanova i la Geltrú.

 

Dissabte a la nit es podran seguir els concerts de La Cosina, Hey Pachucos, Funktory, Portobello, The Pink Goats, Atlàntic’s i Darena & Friends. A l’espai de la Muralla hi haurà les sessions amb els DJ David Beatz, Drawer, Joe Lee i Ivanet.

 

Trobada de bestiari i música

El cap de setmana d’Aquelarre començarà aquest divendres a la tarda amb la Trobada de Bestiari davant la façana de la Universitat. Aquest any reunirà el Drac de Santa Margarida de la Riera de Gaià, l’Espanta-Rucs de Sant Jaume dels Domenys, la Víbria de Tarragona, el Cabrot del Vendrell, Lo Carrancó Bilandó i la Tarasca de Cervera. A la nit protagonitzaran el primer correfoc que els portarà totes les bèsties fins a la plaça Major al punt de la mitjanit. A partir d’aquest moment la música agafarà el relleu amb l’espectacle del grup no mixt Band Tokades i els concerts de Yung Rajola, Les Coco i DJ Noninà en aquest mateix espai i la festa Arcana amb música electrònica a la plaça Santa Anna.

 

La Fira del Gran Boc creix

La Fira del Gran Boc celebra aquest 2024 el 25è aniversari del certamen i ho farà ampliant horaris entre divendres i diumenge. A partir de demà ja es podrà gaudir d’una oferta amb una vuitantena de parades entre artesania, esoterisme i alimentació al pati de la Universitat, tot el seu entorn i la Rambla Lluís Sant Pere. La Fira del Gran Boc també programa tallers d’esoterisme, activitats divulgatives i xerrades i conferències de personalitats reconegudes de tot aquest món esotèric i místic.

 

Últims tallers de l’Aquelarret

Avui i demà es programaran els darrers tallers de l’Aquelarret a l’escola Mossèn Josep Arques en què un centenar de nens i nenes a partir de tres anys han participat durant tota la setmana amb activitats de xanques, percussió, gegantons, monstres i bitxets. Tota la feina feta en aquests assajos es podrà veure dissabte a la tarda (18.00 hores) en el marc de la cercavila infantil i juvenil amb un recorregut ampliat que sortirà des de la plaça de la Universitat i acabarà a la plaça Magdalena de Montclar, amb l’aparició del Cabronet, el Foqueral i l’escumada final.




0 comments

Comments


bottom of page