top of page
Logotip de l'Aquelarre de Cervera
  • Writer's pictureAquelarre de Cervera

L’Aquelarre més apoteòsic i multitudinari reuneix 35.000 persones durant un cap de setmana infernal a Cervera

Cervera ha viscut el moment àlgid de l’Aquelarre aquesta matinada amb l’escorreguda del Mascle Cabró a l’escenari de Cal Racó davant l’èxtasi d’un públic entregat, que ha gaudit de valent amb el foc i els 350 quilos de pólvora que s’han cremat durant aquest cap de setmana. La 47a edició de la festa del foc, les bruixes i l’esoterisme de les Terres de Ponent ha estat multitudinària i ha reunit unes 35.000 persones, que no s’han volgut perdre un Aquelarre que ha convertit la capital de la Segarra en un autèntic infern. La festa ha renovat el seu poder de convocatòria després de la pandèmia i en paraules de l’alcalde de Cervera, Jan Pomés, “hem tingut més gent que mai, ja des de principis de setmana i, especialment, les nits de divendres i dissabte. La ciutat ha estat plena i demostrem la capacitat d’atracció des de les Terres de Ponent amb públic vingut d’arreu del país”. Pomés ha destacat també la “gran implicació del conjunt d’entitats i els veïns i veïnes de Cervera amb la festa que s’han implicat perquè l’Aquelarre hagi estat un autèntic èxit”.

 

La nit més infernal

La nit més infernal de l’Aquelarre començava ahir al punt de les 11 de la nit amb l’encesa de la Universitat amb la plaça plena de gom a gom i la cercavila de foc amb la participació del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú. Ja a Cal Racó han anat agafant el relleu el Ball de Diables de Cervera Carranquers, que han acompanyat l’aparició del Mascle Cabró fins que s’ha trobat amb Lilit, la deessa que fugia d’Adam fent el trànsit del cel a l’infern. El moment més esperat ha coincidit amb un tercer acte en què el Mascle Cabró ha estat protagonista de l’escorreguda completada amb el Foqueral final. La festa ha continuat fins als primers raigs de llum al matí per acomiadar una nit apoteòsica.

 

La Fira del Gran Boc continua

El recinte de la Universitat ha quedat petit durant tot el cap de setmana amb un públic nombrós que s’ha acostat a la Fira del Gran Boc, que aquest any celebra els 25 anys d’un certamen referent en el món de l’esoterisme. La fira continua oberta durant tota la jornada d’aquest diumenge en què es continuarà oferint una àmplia oferta amb les parades d’artesania, d’esoterisme i també les food trucks amb tota mena d’aliments. Aquesta tarda hi haurà la conferència El camí de la felicitat, a càrrec de Rubén Molina, l’espectacle Babies i la sessió final de meditació col·lectiva que conduirà Maria Andreu.



0 comments

Comments


bottom of page